DISTRIBUIȚI
EURACTIV.com

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că Statele Unite intenţionează să continue finanţarea capacităţilor cheie ale forţelor de securitate afgane, chiar dacă Washingtonul îşi retrage forţele militare din Afganistan, informează Reuters, potrivit agerpres.

Vorbind la Bruxelles, Lloyd Austin a spus că aceste capacităţi vor include Forţele Aeriene Afgane, adăugând că vor continua să plătească salariile forţelor de securitate afgane.


Citește și: Washingtonul reacționează dur la ultimul anunț al Teheranului

Întrebat dacă liderii militari americani au fost de acord cu decizia de retragere a SUA din Afganistan, Austin a dat următorul răspuns: „Pot să vă spun că acesta a fost un proces inclusiv, vocile le-au fost auzite şi îngrijorările lor au fost luate în considerare când preşedintele a luat decizia”.

Citește și: Yoshihide Suga, primul lider străin care-l vizitează pe Biden la Casa Albă

Miniştrii apărării şi afacerilor externe din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice au avut miercuri după-amiază o videoconferinţă prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în prezenţa secretarului de stat american Antony Blinken şi a şefului Pentagonului, Lloyd Austin.