DISTRIBUIȚI
The Standard

Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a declarat că îl iubeşte pe Donald Trump pentru că este direct în ceea ce îi priveşte pe africani.

La mai puţin de două spătămâni de când preşedintele Trump a spus, aparent, că se opune pătrunderii în Statele Unite ale Americii a unor imigranţi din „cocini de ţări”, referindu-se la naţiuni din Africa, preşedintele ugandez afirmă că îl apreciază pentru că „vorbeşte sincer cu africanii”, conform news.ro .


„Donald Trump vorbeşte sincer cu africanii. Africanii trebuie să îşi rezolve problemele. Nu poţi supravieţui dacă eşti slab. Este vina africanilor că sunt slabi. Suntem de 12 ori mai mari decât India, dar de ce nu suntem puternici?”, a scris Museveni pe Twitter.

Citește și : Vatican : Papa Francisc a primit un tricou de campion mondial şi o bicicletă de la Peter Sagan, triplu câştigător al titlului mondial la ciclism

El a reluat această idee şi într-un discurs pe care l-a ţinut la Kampala, scrie CNN. „Americanii au unul dintre cei mai buni preşedinţi. Domnul Trump. Îl iubesc pe Trump. Îl iubesc pentru că vorbeşte sincer cu africanii. Nu ştiu dacă este citat greşit, dar când vorbeşte îmi place pentru că este direct”.

Spre deosebire de Museveni, alţi preşedinţi ai statelor africane au criticat afirmaţiile lui Trump şi au cerut scuze. La jumătatea lunii ianuarie, Trump a negat că ar fi spus cuvintele defăimătoare şi a susţinut că nu este rasist.