DISTRIBUIȚI
bgr.com

Meteorologii americani se aşteaptă ca depresiunea tropicală Florence să slăbească în intensitate pe parcursul zilei de luni şi, apoi, să se intensifice din nou şi să devină un ciclon extratropical marţi şi miercuri, au anunţat luni reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane (National Hurricane Center / NHC) din Statele Unite, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Această depresiune tropicală, care a avut statutul de uragan până weekendul trecut, continuă să producă ploi abundente în numeroase regiuni din Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Virginia, iar riscurile de inundaţii şi viituri rămân ridicate în zone vaste de pe coasta estică americană de la Oceanului Atlantic, au avertizat specialiştii de la NHC.


Citeşte şi: Castro s-ar răsuci în mormânt! Preşedintele cubanez aprobă căsătoriile gay

La ora transmiterii acestor informaţii, Florence se află la o distanţă de 230 de kilometri nord-vest faţă de Greensboro, o localitate din Carolina de Nord, şi generează vânturi care ating la viteze de 45 de kilometri pe oră.

În Carolina de Nord, peste 900 de persoane au fost salvate din locuinţele lor ameninţate de inundaţii şi alte 15.000 au fost evacuate în adăposturi amenajate de autorităţile locale.

Citeşte şi: Panică în Anglia! Un cartier întreg din Salisbury a fost închis de teama unui alt atac cu Noviciok – VIDEO

Peste 641.000 de locuinţe şi sedii ale unor firme au rămas fără electricitate în Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Florence a ucis cel puţin 17 persoane în cele două state americane menţionate.