DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că Statele Unite vor impune noi sancţiuni Coreei de Nord, relatează Reuters citat de news.ro

“Vom impune mai multe sancţiuni Coreei de Nord”, a răspuns Trump la o întrebare adresată de reporteri după o întâlnire cu liderul afgan Ashraf Ghani.


În ceea ce priveşte Afganistanul, Trump a afirmat că armata SUA se ocupă mai degrabă de conducere decât de luptă.

Tensiunile au escaladat în ultimele săptămâni privind programele balistic şi nuclea ale Coreei de Nord, în pofida presiunilor intense exercitate de puterile mondiale.

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a înhămat într-”o misiune sinucigaşă”, a lansat preşedintele american în primul său discurs în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”) şi a descris Guvernul de la Phenian drept un ”regim depravat”.

El a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta îşi încetează, afirmă el, comportamentul ostil.

În replică, ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho’s a comparat cu un „lătrat de câine” ameninţările lansate de preşedintele SUA.