DISTRIBUIȚI

Autorităţile federale americane au arestat o femeie din Pennsylvania care ar fi încercat să fure laptopul sau un hard drive din biroul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în timpul asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie, au relatat media americane, citate marţi de Reuters, potrivit agerpres.

Riley June Williams, care a fost acuzată de acces ilegal în sediul Congresului SUA şi comportament violent, a fost arestată luni, a informat Associated Press, citând un reprezentant al Departamentului Justiţiei.


Citeşte şi: Trump deschide porţile SUA pentru europeni şi brazilieni

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat că Williams apare pe o înregistrare video în care sustrage ”un laptop sau hard drive” din biroul lui Pelosi. În prezent se investighează dacă ea a încercat să vândă echipamentul către serviciile de informaţii ruse.

Cotidianul The New York Times a relatat că Riley June Williams s-a predat luni unei secţii de poliţie locală.

FBI a primit un pont de la o persoană care s-a prezentat drept fostul partener al lui Williams. Acesta a declarat că Riley June Williams ”intenţionează să trimită computerul unui prieten din Rusia, care apoi plănuia să îl vândă serviciilor de informaţii externe ruse, SVR”, indică declaraţia respectivă.

Vezi şi: O basculantă a strivit cel puţin 15 muncitori care DORMEAU pe marginea drumului (VIDEO)

Anterior, FBI a anunţat că se pare că Williams îşi dezactivase numărul de telefon, îşi închisese conturile de social media şi îşi părăsise domiciliul de lângă Harrisburg, statul Pennsylvania, unde locuia împreună cu mama sa.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, la 6 ianuarie, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puţin cinci persoane, printre care un ofiţer din poliţia Capitoliului.