DISTRIBUIȚI
AP

Poliţia neozeelandeză a anunţat joi că a arestat două persoane în urma unei ameninţări împotriva unor moschei care au fost scena unui masacru în masă comis în urmă cu aproape doi ani de un adept al supremaţiei rase albe, informează Reuters, potrivit agerpres. 

Potrivit poliţiei, ameninţarea online a fost făcută mai devreme săptămâna aceasta împotriva moscheii Al Noor şi Centrului Islamic Linwood, care au fost vizate în 2019 de cel mai sângeros masacru comis în Noua Zeelandă.


Citeşte şi: De voie, de nevoie, Merkel acceptă o relaxare treptată a restricţiilor

Nu se oferă nicio informaţie cu privire la natura ameninţării şi nici numele suspecţilor. Până acum nu au fost formulate acuzaţii, a adăugat poliţia.

„Niciun mesaj de ură sau persoane care vor să facă rău în comunitatea noastră nu vor fi tolerate – nu aceasta este calea neozeelandezilor”, a declarat John Prince, comandantul districtului Canterbury, într-un comunicat transmis prin email.

Vezi şi: Un prototip al rachetei Starship A EXPLODAT după aterizare – VIDEO

Noua Zeelandă a sporit gradul de alertă înainte de comemorarea pe 15 martie a atacului de la Christchurch. Înarmat cu arme semiautomate de mare capacitate, australianul Brenton Tarrant a ucis 51 de persoane şi a rănit alte câteva zeci, după ce a deschis focul asupra enoriaşilor din cele două moschei, transmiţând live atacurile pe Facebook înainte de a fi arestat.

În august, Tarrant a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, fiind pentru prima dată când Noua Zeelandă a condamnat pe cineva la închisoare pentru tot restul vieţii.