DISTRIBUIȚI
Brussels Observer
Nederland, Den Haag, 20180129 Ardi Braken e/v Stoios Ambassadeur Pakistan, CdP Islamabad. Foto: Kick Smeets / Min BuZa 2018

Ambasadoarea Olandei în Pakistan, Ardi Stoios-Braken, se confruntă cu ameninţări, au anunţat marţi autorităţile olandeze, după ce pakistanezii şi-au exprimat furia pe reţelele sociale ca urmare a publicării pe Twitter de către eurodeputatul olandez anti-islam Geert Wilders a mai multor caricaturi cu profetul Mahomed, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La sfârşitul lunii august, Wilders a anulat un concurs de caricaturi înfăţişându-l pe profetul Mohamed, prevăzut să aibă loc în Olanda, după proteste ale grupurilor islamiste din Pakistan. De atunci, deputatul a publicat mai multe desene de acest gen pe Twitter, provocând iritarea islamiştilor pakistanezi.


Citește și : UNHCR denunță ‘condiţiile abjecte’ pentru refugiaţi de pe cele două insule greceşti Samos şi Lesbos

‘Ne confruntăm într-adevăr cu ameninţări împotriva ambasadoarei’ Ardi Stoios-Braken, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Ministerului olandez de Externe.

Securitatea ambasadei şi a angajaţilor săi este ‘subiect de discuţie între Olanda şi Pakistan’, a adăugat ea.

Mass-media pakistaneze şi olandeze au publicat un document prezentat sub forma unei scrisori datate 29 octombrie, emis de Ministerul de Interne pakistanez şi în care erau evocate ameninţări provenite din partea partidului radical Tehreek-e-Labaik (TLP).

‘Elemente asociate TLP intenţionează să îl vizeze pe ambasadorul olandez de la Islamabad ca mijloc de răzbunare pentru publicarea caricaturilor’ de către Geert Wilders, se arată în documentul publicat de mass-media.

Citește și : Preşedintele Trump urmăreşte la Casa Albă desfăşurarea alegerilor din SUA

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al TLP a negat orice ameninţare împotriva ambasadoarei Olandei.

‘Atacarea cuiva nu este o practică a Tehreek-e-Labaik. Suntem o mişcare paşnică şi credem în dialog’, a spus el, cerând guvernului olandez ‘să-l excludă pe Wilder din Parlament’.