DISTRIBUIȚI

Ameninţarea teroristă, gestionarea problemei jihadiştilor şi a familiilor lor, lupta împotriva utilizării internetului ”în scopuri teroriste şi a extremismului violent”, dar şi traficul cu migranţi şi infracţiunile împotriva mediului se vor afla pe agenda unei reuniuni a G7 care va avea loc joi şi vineri la Paris, relatează AP, potrivit agerpres.

Înainte de summit-ul G7, care va reuni şefi de stat sau guvern în perioada 24-26 august la Biarritz (sud-vest), în condiţii de maximă securitate, Franţa, care a preluat preşedinţia grupului în 2019, organizează o serie de nouă reuniuni ministeriale pe teme legate de mediu, sănătate, social, finanţe etc.


Citeşte şi: Contestat în stradă şi părăsit de armată, Abdelaziz Bouteflika A DEMISIONAT!

Ministrul de Interne francez Christophe Castaner şi secretarul său de stat deschid evenimentul joi, când îi vor primi pe omologii lor din Germania, Italia, Canada, SUA, Japonia şi Marea Britanie.

Ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, se va întâlni cu omologii săi în oraşele bretone Saint-Malo şi Dinard (vest), vineri şi sâmbătă.

Citeşte şi: India cumpără elicoptere antisubmarin din SUA

După Ischia (Italia) în 2017 şi Toronto (Canada) în 2018, este pentru a treia oară când miniştrii de interne se reunesc în format „G7”.

Potrivit Ministerului de Interne al Franţei, reuniunea de la Paris va fi o ocazie de a aprofunda „concertarea, coordonarea şi schimburile de orientări şi bune practici” pe teme abordate deja în cadrul unor întâlniri anterioare, cum ar fi starea ameninţării teroriste endogene sau exogene sau întoarcerea în ţara lor a unor jihadişti străini din zona irako-siriană.