DISTRIBUIȚI

Ambasada sud-coreeană din Tokyo a primit o scrisoare de ameninţare în care se afla un glonţ, anunţă marţi presa niponă, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

„Am o puşcă şi vânez sud-coreeni”, a scris autorul mesajului primit săptămâna trecută la ambasadă, potrivit agenţiei Kyodo. În plic se afla un obiect, aparent un glonţ, iar poliţia a deschis o anchetă, însă a refuzat să comenteze. Un membru al personalului ambasadei a confirmat primirea scrisorii, fără a da alte detalii.


Citește și: Dorian a ajuns un uragan de categoria 3 după ce a ucis cel puțin 5 oameni în Bahamas

Relaţiile postbelice între Coreea de Sud şi Japonia au fost marcate de colonizarea japoneză a peninsulei coreene între 1910 şi 1945, iar recent disputa privind munca forţată a sud-coreenilor a afectat legăturile comerciale şi de securitate. În iulie, guvernul de la Seul a anulat acordul privind schimbul de informaţii secrete, reaminteşte agenţia citată. Săptămâna trecută, o linie aeriană niponă a anunţat sistarea unor zboruri către Coreea de Sud.

O statuie realizată de artişti sud-coreeni, reprezentând femeile coreene obligate să se prostitueze în bordelurile militare japoneze în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost retrasă dintr-o expoziţie de artă din Japonia. Incidentul a declanşat o controversă privind cenzura.

Citește și: Opt oameni au fost uciși pe un stadion de fotbal din Maroc

Luni, editorii săptămânalului nipon Shukan Post şi-au cerut scuze pentru un articol publicat sub titlul „Nu avem nevoie de Coreea”, care a provocat indignare şi a atras acuzaţii privind limbajul de promovare a urii. „Acest articol va răspândi neînţelegeri şi este lipsit de respect”, au declarat într-un comunicat editorii tabloidului. Mulţi utilizatori ai reţelei Twitter replicaseră cu comentarii cum ar fi „Nu avem nevoie de Shukan Post”, în timp ce alţii au justificat articolul, apreciind că sud-coreenii şi susţinătorii lor sunt prea sensibili.