DISTRIBUIȚI
cotidianul.md
Union Flags and European Union flags fly near the Elizabeth Tower, housing the Big Ben bell, during the anti-Brexit 'People's March for Europe', in Parliament Square in central London, Britain September 9, 2017. REUTERS/Tolga Akmen

Un amendament al parlamentului britanic care cere ca mecanismul de „backstop” să fie înlăturat din acordul de Brexit negociat de premierul Theresa May şi înlocuit cu formula „aranjamente alternative” nu va fi acceptat de blocul comunitar, a declarat marţi un oficial de la Bruxelles citat de Reuters, potrivit agerpres.

Oficialul, care se ocupă de dosarul Brexitului şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul, susţine că Theresa May ştie că acest subiect este unul sortit eşecului, dată fiind poziţia de lungă durată a UE potrivit căreia „backstop”-ul – o măsură de urgenţă pentru a menţine frontiera irlandeză fără controale după Brexit – este o componentă cheie a acordului de Brexit negociat cu Londra.


Citește și : Putin AMENINȚĂ SUA că va face totul pentru a-l apăra pe Maduro

Amendamentul deputatului conservator Graham Brady, care va fi supus votului Camerei Comunelor în această seară, se bucură de sprijinul guvernului conservator al Theresei May.