DISTRIBUIȚI
Hand holds test tube for Coronavirus 2019-nCOV analysis.

Israelul şi-a ameliorat datele privind noi contagieri cu coronavirus, deşi o parte din această scădere a cazurilor se datorează realizării unui număr mai mic de teste în ultimele zile, ca urmare a festivităţilor naţionale, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

După mai mult de două săptămâni de izolare naţională, Israelul beneficiază de o ameliorare a datelor, deşi trebuie aşteptat până marţi pentru a avea o cifră exactă a noilor contagieri, care să nu fie influenţate de o funcţionare mai redusă a serviciilor de testare, ca urmare a reducerii activităţii în aceste zile festive.


Citește și : Utilizarea excesivă a reţelelor sociale poate duce la depresie (STUDIU)

Potrivit Ministerului Sănătăţii israelian, duminică au fost detectate 2.905 noi cazuri, faţă de maximumul de 9.000 înregistrat miercurea trecută. Această cifră se explică, în parte, prin faptul că au fost efectuate doar 26.000 de teste, jumătate faţă de cele realizate săptămâna trecută.

Deşi rata cazurilor pozitive este încă ridicată şi indică „o morbiditate mai mare detectată”, potrivit unui raport al centrului Armatei care gestionează pandemia, datele sugerează că numărul contagierilor începe să scadă.

Totuşi, numărul pacienţilor în stare gravă rămâne ridicat, cu aproape 900 faţă de maximumul de 800 pe care Ministerul Sănătăţii l-a indicat drept prag psihologic.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a înregistrat peste 267.000 de cazuri şi 1.719 de decese de la începerea pandemiei, la sfârşitul lunii februarie.

Citește și : Parisul îşi ÎNCHIDE barurile şi limitează programul restaurantelor şi universităţilor

Cabinetul de gestionare a crizei coronavirusului se reuneşte luni pentru a dezbate restricţiile impuse la 18 septembrie, care rămân în vigoare până la 14 octombrie, şi posibilităţii de a înăspri amenzile, ca urmare a nerespectării acestora de către populaţie, mai ales de comunităţile ultraortodoxe.

Potrivit responsabilului cu coordonarea crizei coronavirusului, 40 % dintre noile contagieri au fost raportate în rândul comunităţilor ultraortodoxe.