DISTRIBUIȚI
thebaghdadpost.com

Ambasadorul Uniunii Europene în Irak s-a îmbolnăvit din cauza apei poluate din Basra, care a cauzat deja zeci de mii de spitalizări şi a generat manifestaţii violente, transmite AFP, potrivit agerpres.

De la mijlocul lunii august, populaţia din Basra, oraş din sudul Irakului, se confruntă cu o lipsă a apei destinate consumului: cea livrată de autorităţi, poluată de apa de mare, a devenit sărată şi a provocat spitalizarea a peste 90.000 de persoane, victime ale intoxicărilor, potrivit Înaltei Comisii pentru Drepturile Omului din Irak.


Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Africa de Sud (FOTO). Sunt sute de victime!

Aflat în vizită la Basra, Ramon Blecua, ambasadorul UE în Irak, s-a îmbolnăvit la rândul său, după cum a indicat chiar acesta, joi, pe Twitter.

„M-am simţit rău în această dimineaţă şi a trebuit să anulez mai multe întâlniri. Doctorul UNICEF a stabilit că poluarea apei este cauza”, a precizat el.

Citeşte şi: Costa Rica: Udrea şi Bica, în arest preventiv pentru două luni

„Nu aveam intenţia de a fi atât de solidar cu oamenii din Basra, dar acum cu siguranţă înţeleg cum vă simţiţi”, a adăugat Blecua.

La începutul lui septembrie, manifestaţii violente au izbucnit la Basra împotriva corupţiei conducătorilor şi caracterului vetust al serviciilor publice iar 12 manifestanţi au fost ucişi. Consulatul Iranului a fost de asemenea incendiat de manifestanţi.