DISTRIBUIȚI
Facebook

Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan, monitorizează alături de echipele de observatori ale misiunii diplomatice americane, alegerile de duminică pentru funcţia de primar general al Chişinăului pentru a încuraja un scrutin liber, corect şi transparent, a transmis Ambasada Statelor Unite din Republica Moldova pe reţelele de socializare, potrivit portalului Deschide.md, agenţiei de presă NordNews.md şi postului de televiziune local TV8, potrivit agerpres.

„Dereck J. Hogan şi observatorii de la Ambasada SUA la Chişinău sunt bucuroşi să monitorizeze astăzi alegerile pentru a încuraja un scrutin liber, corect şi transparent’, au comunicat reprezentanţii ambasadei.


Citește și : Hong Kong: Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor – VIDEO

În Republica Moldova se desfăşoară duminică alegeri locale generale şi parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, scrutinul fiind monitorizat de 1.600 de observatori naţionali din partea a 11 organizaţii, precum şi de 145 monitori internaţionali.

Pentru cele 898 de posturi de primar şi 11.580 de consilieri locali concurează ceva mai mult de 54.000 de candidaţi, dintre care 3.761 pentru funcţia de edil, potrivit Radio Chişinău.

Alegerile locale de duminica reprezintă primul test electoral după venirea la guvernare a coaliţiei dintre Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM (PAS plus PPDA), cu intenţia declarata de a „dezoligarhiza’ ţara, notează postul de radio Europa Libera.

Citește și : Guvernul britanic asigură că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie