DISTRIBUIȚI
Rador

Ambasadorul Rusiei la Londra a negat vineri că spioni din cadrul serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) au încercat să-l ucidă pe fostul agent dublu Serghei Skripal şi că ar întreprinde atacuri cibernetice asupra diferitor organizaţii internaţionale, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Ambasadorul Aleksandr Iakovlenko le-a declarat jurnaliştilor că relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie sunt la un nivel atât de scăzut din cauza faptului că guvernul de la Londra îşi face campanie prin discreditarea Rusiei.


Citește și : Juncker: Cei care mizează totul pe scenariul conform căruia nu vom ajunge la un acord privind Brexit se înşeală

Întrebat direct dacă acceptă acuzaţiile Marii Britanii conform cărora agenţi din cadrul GRU ar fi încercat să-l ucidă pe Skripal în martie, Iakovenko a declarat: „Nu, noi nu acceptăm asta”.

Întrebat de asemenea dacă cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra că au încercat să-l ucidă pe Skripal erau agenţi GRU, ambasadorul rus a refuzat să răspundă direct la întrebare.

Citește și : Scriitoarea franceză Maryse Conde a câştigat alternativa la Nobelul pentru literatură

El a negat şi acuzaţiile formulate de Marea Britanie, SUA şi Olanda, conform cărora GRU ar întreprinde atacuri cibernetice în mai multe ţări ale lumii, pentru a lovi democraţiile din Occident. „Fără îndoială, infirm acest lucru, pentru că aceasta este parte a unei campanii generale lansate de Marea Britanie şi susţinută de SUA (…) în vederea discreditării ţării mele”, a spus diplomatul rus.