DISTRIBUIȚI

Şeful diplomaţiei Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe şi a Integrării Europene a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru comunicarea poziţiei ţării sale referitoare la „tentativa de anexare ilegală de către Federaţia Rusă a unor teritorii ucrainene”, anunţă joi biroul de presă al instituţiei într-un comunicat remis agerpres.

MAEIE nu a recunoscut, nu recunoaşte şi nici nu va recunoaşte rezultatele aşa-numitor plebiscite şi condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internaţional, se menţionează în comunicatul citat.


Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

„Diplomaţia ţării noastre reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-şi restabili suveranitatea şi integritatea teritorială în limitele graniţelor sale recunoscute internaţional şi îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noştri”, adaugă sursa citată. 

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News