DISTRIBUIȚI
Rador

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a declarat joi că mizează pe sprijinul autorităţilor responsabile şi competente de la Chişinău în preluarea frecvenţei Canal2 de către TVR pentru a avea o acoperire naţională în Republica Moldova, informează portalul Deschide.md, potrivit agerpres.

‘Contăm pe sprijinul autorităţilor responsabile şi competente din Republica Moldova pentru a reveni la normalitate şi a repara o nedreptate. TVR Moldova trebuie să ajungă în casele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova prin alocarea licenţei analogice cu acoperire naţională eliberată de Canal 2. Reţinem că avem de partea noastră şi un dosar închis printr-o înţelegere amiabilă la CEDO’, scrie pe pagina sa de Facebook Daniel Ioniţă.


Citește și : Fostul dictator tunisian Zine Abidine Ben Ali a murit în exil

Societatea Română de Televiziune a făcut o solicitare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului ce cuprinde toate demersurile legale pentru a recăpăta frecvenţa naţională de care a fost lipsită în anul 2007. Acest lucru este posibil, după ce Compania ‘Telestar Media’, care are în proprietate postul de televiziune Canal 2, a anunţat că renunţă la frecvenţa naţională în favoarea Societăţii Române de Televiziune, aminteşte presa de la Chişinău.

Conducerea Televiziunii Române a anunţat că deja pregăteşte dosarul pentru schimbarea şi completarea licenţei de emisie a TVR Moldova.

În acest context, de la anul, se va mări grila de emisie a postului de televiziune TVR Moldova. Vor fi realizate mai multe produse media care promovează valorile culturii române şi europene, notează Ziarul Naţional din Chişinău.

TVR a rămas fără această frecvenţă naţională în Republica Moldova în anul 2007, printr-o decizie a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, condus atunci de actualul membru al aceleiaşi structuri, Corneliu Mihalache, după ce guvernarea comunistă a invocat anumite datorii ale Societăţii Române de Televiziune. Frecvenţa fusese acordată atunci postului de televiziune ‘2 Plus’. Revenirea TVR în Republica Moldova s-a produs abia pe 1 decembrie 2013, conform surselor citate.

Citește și : Preşedintele Israelului va iniţia duminică seria de consultări pentru desemnarea viitorului prim-ministru

În acest context, premierul Maia Sandu a declarat că îşi va oferi întreg sprijinul pentru ca TVR să-şi recupereze după mai mulţi ani frecvenţa cu acoperire naţională. ‘E timpul să se facă dreptate şi vom oferi toată susţinerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenţei cu acoperire naţională’, a subliniat ea într-o declaraţie citată joi de Ziarul Naţional din Chişinău.