DISTRIBUIȚI
Debrecen.hu

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat joi pe ambasadorul Olandei, Rene van Hell, în legătură cu ‘afirmaţiile inacceptabile’ ale premierului Mark Rutte referitoare la guvernul ungar, transmite MTI, potrivit agerpres.

Cotidianul olandez De Telegraaf a relatat că premierul Mark Rutte a declarat că unii politicieni ‘întorc spatele Europei’. Cu prilejul unei adunări electorale, Rutte a citat Ungaria drept un exemplu de ţară ‘unde statul de drept este sfidat, s-ar părea că fără consecinţe’.


Citește și : Șeful diplomației iraniene: Nu există posibilitate pentru negocieri cu SUA

Potrivit lui Tamas Menczer, secretar de stat pentru comunicare şi reprezentare internaţională în MAE ungar, la rădăcina ‘conflictului dintre guvernele ungar şi olandez’ se află viziunile lor diferite în ce priveşte migraţia.

Guvernul ungar spune ‘nu’ migraţiei, iar ‘aceasta este cauza principală a tuturor criticilor’, a afirmat el.

Tamas Menczer a mai amintit că precedentul ambasador olandez a comparat guvernul ungar cu teroriştii, ‘doar pentru că noi respingem migraţia’.

Aceste critici lipsite de fundament sunt inacceptabile, a afirmat secretarul de stat, menţionând că cetăţeni ungari au votat guvernul Orban cu o majoritate de două treimi, iar alegerea lor trebuie respectată.

Citește și : Ungaria: Preşedintele parlamentului compară adopţiile homosexuale cu pedofilia