DISTRIBUIȚI
Sud Ouest

  Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi va trimite săptămâna viitoare înapoi ambasadorul la Washington după ce omologul său Joe Biden a recunoscut că o consultare a Franţei înainte de anunţarea pactului de securitate cu Australia ar fi prevenit o dispută diplomatică, a anunţat miercuri preşedinţia franceză, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres

Săptămâna trecută, Franţa şi-a rechemat ambasadorii din SUA şi Australia, după ce SUA şi Regatul Unit au semnat un acord pentru submarine nucleare cu Australia, determinând Canberra să renunţe la acordul cu Franţa în valoare de 40 de miliarde de dolari.


Citește și : Emiratele Arabe Unite relaxează restricţiile privind obligativitatea măştii

Miercuri, Macron şi Biden au purtat o discuţie telefonică în cadrul căreia cei doi lideri au convenit să lanseze consultări aprofundate pentru reconstruirea încrederii, a precizat Palatul Elysee într-un comunicat. Macron şi Biden urmează să se întâlnească în Europa la sfârşitul lui octombrie.

SUA s-au angajat, de asemenea, să-şi sporească sprijinul pentru misiuni de combatere a terorismului conduse de naţiuni europene în regiunea africană Sahel, a mai precizat sursa citată.

Citește și : Chinezii trimit o femeie să lucreze la staţia lor spaţială