DISTRIBUIȚI
CorD Magazine

Johannes Eigner, ambasadorul Austriei la Moscova, a fost convocat vineri la Ministerul de Externe al Rusiei pentru discuții în legătură cu cazul unui fost colonel austriac suspectat de spionaj în favoarea Moscovei, informează agenția de știri Tass, potrivit Mediafax.

Diplomatul austriac a intrat în clădirea ministerului fără să dea vreo declarație jurnaliștilor aflați acolo.


Citește și : Atentat cu mașini-capcană în capitala Somaliei. Cel puțin17 morți

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat anterior că va atrage atenția diplomatului austriac cu privire „la ce metode sunt de utilizat în cazul în care (Austria) are întrebări de adresat Rusiei”.

„În ultimul timp, omologii noștri occidentali au făcut o regulă din a nu folosi metodele tradiționale, ci diplomația megafonului. Ne acuză public și cer explicații publice în legătură cu o chestiune despre care nu știm nimic”, a adăugat Lavrov.

Cotidianul austriac Kronen Zeitung relatează că Ministerul Apărării de la Viena a anunțat că ofițerul, acum în vârstă de 70 de ani, a transmis informații Rusiei despre sistemele de artilerie și avioanele forțelor militare austriece și criza refugiaților. Colonelul a primit aproximativ 300.000 de euro pentru serviciile sale, potrivit cotidianului.

Austria a descoperit presupusul spion în urmă cu câteva săptămâni după ce a primit un pont de la un serviciu aliat de informații.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că ministrul austriac de Externe, Karin Kneissl, și-a anulat vizita sa în Rusia și autoritățile austriece au convocat reprezentanții Ambasadei ruse la Viena.

Citește și : Un tribunal din Moscova a prelungit cu 3 luni arestul Carinei Ţurcan