DISTRIBUIȚI
The Steeple Times

Ambasadorul Arabiei Saudite în Germania s-a întâlnit luni, la Berlin, cu ministrul de externe german Heiko Maas, la aproape un an după ce a fost rechemat de regatul saudit din cauza unor comentarii ale fostului şef al diplomaţiei germane despre criza politică din Liban, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Khalid bin Bandar bin Sultan Al Saud a revenit luni la Berlin şi s-a întâlnit cu Heiko Maas pentru discuţii privind relaţiile bilaterale, a declarat o purtătoare de cuvânt a ambasadei regatului saudit.


Citește și : Aung San Suu Kyi promite transparenţă în criza rohingya

Ambasadorul a fost rechemat în noiembrie 2017, după ce fostul ministru de externe Sigmar Gabriel a declarat, în urma unei întrevederi cu omologul său libanez Jubran Bassil, că Europa „nu poate tolera aventurismul” Arabiei Saudite în regiune.

Deşi Arabia Saudită a solicitat scuze oficiale pentru comentariu, Heiko Maas a spus ulterior că disputa s-a declanşat în urma unei erori de comunicare.

Comentând asupra discuţiilor de luni, surse din Ministerul german de Externe au declarat că Heiko Maas a abordat în timpul discuţiilor şi cazul lui Jamal Khashoggi, un jurnalist disident care a dispărut după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul marţea trecută.

Citește și : SUA denunță ”reaua credinţă” a Iranului la CIJ, în dosarul averilor iraniene blocate