DISTRIBUIȚI
bizjournals.com

Ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, se va prezenta, în pofida ordinului Departamentului de Stat, la audieri în Camera Reprezentanţilor în ancheta care îl vizează preşedintele Donald Trump, afirmă surse citate de site-ul de ştiri Axios.com, potrivit mediafax.

Gordon Sondland va fi audiat săptămâna viitoare de comisii ale Camerei Reprezentanţilor care îl anchetează pe preşedintele Donald Trump, au declarat patru surse citate de site-ul Axios.com.


Citește și : Cutremur de 5,7 grade în prefectura japoneză Chiba

Avocatul lui Gordon Sondland a confirmat că ambasadorul american la UE va depune mărturie în Camera Reprezentanţilor „în pofida actualei linii politice a Departamentului de Stat”.

Departamentul de Stat i-a ordonat ambasadorului Gordon Sondland să nu depună mărturie în Congres în investigaţia care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump.

Congresmanul Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, denunţase decizia Departamentului de Stat de a bloca audierea ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, catalogând hotărârea drept formă de „obstrucţionare” a anchetei contra preşedintelui Donald Trump.

Citește și : Atac armat în New York – Cel puţin patru morți

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.