DISTRIBUIȚI

Ambasadorul SUA la Seul a cerut public miercuri Coreei de Sud să aibă încredere în angajamentul Washingtonului de „descurajare extinsă” împotriva ameninţărilor nord-coreene, relatează Yonhap, potrivit agerpres.

Goldberg a făcut aceste remarci la un forum găzduit la Seul de Asociaţia jurnalistelor coreene, ca răspuns la îndoielile unui număr crescând de sud-coreeni care se întreabă dacă SUA sunt pe deplin dispuse şi pregătite să apere Coreea de Sud în faţa programelor nucleare şi de rachete nord-coreene.


Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News

Unii argumentează chiar că Seulul ar trebui să urmeze propria dezvoltare nucleară sau să susţină redesfăşurarea de arme nucleare tactice americane în ţară, în timp ce alţii au exprimat preocupări privind impactul negativ asupra „sănătăţii” alianţei, în cazul în care Seulul începe un program nuclear.

Ambasadorul a ţinut să dea asigurări Seulului privind angajamentul deplin de securitate al Washingtonului.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

„Cred că este de înţeles că sunt oameni care sunt preocupaţi de viitor şi de aceea mă aflu aici pentru a spune că se pot bizui pe Statele Unite”, a declarat Goldberg. „Suntem pe deplin angajaţi să ne folosim toate resursele pentru a ne asigura că acest angajament este real şi că întreaga noastră capacitate de descurajare este prezentă pentru a descuraja orice ameninţare aici, în special din partea RPDC”, a adăugat ambasadorul, referindu-se la numele oficial al Coreei de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană).

El a menţionat că SUA se concentrează pe adâncirea dialogului cu aliaţii „pentru a linişti preocupările îndreptăţite ale populaţiei coreene”.