DISTRIBUIȚI
Reuters

Ambasadorul Algeriei în Franţa va reveni în zilele următoare la post, la Paris, după ce fusese rechemat în ţară luna trecută, a anunţat vineri preşedinţia franceză într-un comunicat preluat de Reuters, potrivit agerpres

Agenţia apreciază că decizia indică o remediere a relaţiilor bilaterale.


Comunicatul Palatului Elysee arată că preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune l-a anunţat despre decizie pe omologul dău francez, Emmanuel Macron, într-o convorbire telefonică.

Citește și : Zelenski le cere europenilor rachete cu rază de acţiune lungă şi avioane de luptă moderne

Diplomatul fusese rechemat după ce Algeria a acuzat Franţa de organizarea fugii din ţară unei activiste pentru drepturile omului, care fusese arestată în timpul protestelor de stradă din 2019 şi eliberată din închisoare în 2020, sub control judiciar. Conform unor relatări din presa algeriană şi franceză, Amira Bouraoui a reuşit să treacă ilegal în Tunisia, unde a fost reţinută la începutul lui februarie; ulterior i s-a permis să plece în Franţa.

Preşedinţia franceză a afirmat în comunicatul citat de Reuters că „cei doi şefi de stat au discutat condiţiile în care a plecat din Tunisia şi a ajuns în Franţa (…) a unei cetăţene franco-algeriene (…) discuţia a lămurit neînţelegerile”.

Citește și : Rusia nu îşi poate îndeplini angajamentele privind livrările de arme către India din cauza războiului