DISTRIBUIȚI

Angajaţi ai Ministerului de Externe israelian au anunţat că nu-l vor mai asista pe premierul Benjamin Netanyahu în timpul vizitelor oficiale efectuate de acesta în străinătate, din cauza unei dispute privind bugetul diminuat al diplomaţiei israeliene, relatează joi agenţia EFE, potrivit agerpres.

Angajaţii MAE israelian se plâng de mai mulţi ani că bugetul alocat acestei instituţii ar fi insuficient, dar situaţia s-a înrăutăţit recent odată cu o nouă reducere cu aproape 100 de milioane de dolari a bugetului acestui minister, care, potrivit cotidianului Haaretz, are şi datorii către mai multe organizaţii internaţionale, printre care UNICEF, Consiliul Europei sau Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului.


Citește și : Trump găzduieşte la Casa Albă un ‘summit’ pentru a denunţa ‘reaua credinţă’ a reţelelor de socializare

Unii diplomaţi israelieni din serviciul exterior se plâng chiar că nu au bani să-şi plătească biletele de tren sau cafeaua la reuniunile de lucru.

Purtătorul de cuvânt al MAE israelian a scris pe Twitter că, din lipsă de fonduri, această instituţie a anulat bursele pentru studenţi proveniţi din 50 de ţări. ”O altă dovadă a dezastrului bugetar cu care se confruntă Ministerul de Externe şi a preţului mare pe care politica externă israeliană îl plăteşte în consecinţă”, a menţionat acesta în mesajul său.