DISTRIBUIȚI
SPUTNIK

UPDATE: Cel puţin două persoane au atacat cu sticle incendiare ambasada Turciei la Copenhaga, luni dimineaţă, cauzând pagube minore părţii exterioare a imobilului, dar fără a răni vreo persoană, a anunţat poliţia daneză, potrivit Reuters şi dpa, conform agerpres.

În momentul producerii incidentului, în care au fost folosite patru sticle incendiare, clădirea era goală.


Citeşte şi: Un angajat al consulatului francez din Ierusalim a fost arestat pentru trafic de arme în teritoriile palestiniene

Un reprezentant al poliţiei daneze a declarat pentru Reuters că a fost declanşată o anchetă şi că deocamdată nu a fost arestată nicio persoană în acest caz.

”Credem că au existat patru atacatori”, a declarat coordonatorul anchetei, Torben Madsen, pentru postul naţional de radio DR.

Deocamdată nu se cunoaşte cine a comis atacul şi nici care ar putea fi motivaţia autorului. Poliţia daneză a fost apelată luni cu puţin timp înainte de ora locală 03:00 (02:00 GMT).

Madsen a spus că anchetatorii speră să descopere urme de ADN pe cioburile găsite la locul incidentului. De asemenea, sunt analizate şi imaginile înregistrate de camerele video de supraveghere.

Ştire iniţialăCel puţin două persoane au atacat cu sticle incendiare ambasada Turciei la Copenhaga, luni dimineaţă, cauzând pagube minore părţii exterioare a imobilului, dar fără a răni vreo persoană, a anunţat poliţia daneză, potrivit Reuters.

În momentul producerii incidentului, clădirea era goală.

Un reprezentant al poliţiei daneze a declarat pentru Reuters că a fost declanşată o anchetă şi că deocamdată nu a fost arestată nicio persoană în acest caz.