DISTRIBUIȚI
Reuters

Ambasada SUA în Liban a postat sâmbătă pe Twitter un mesaj în sprijinul protestelor antiguvernamentale ce zguduie capitala Beirut şi în care se afirmă că „poporul libanez a suferit prea mult şi merită să aibă lideri care îl ascultă”, informează dpa şi Reuters, scrie agerpres.

Liderii libanezi ar trebui să „schimbe cursul pentru a răspunde cererilor populare de transparenţă şi responsabilitate”, adaugă ambasada americană în postarea sa, în timp ce mii de protestatari se confruntau cu forţele de ordine în preajma clădirilor guvernamentale din întreaga capitală.


Citește și : Trump va participa duminică la o videoconferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul Libanului

„Îi susţinem în dreptul lor de a protesta paşnic şi îi încurajăm pe toţi cei implicaţi să se abţină de la violenţe”, mai scrie ambasada.

Prim-ministrul libanez Hassan Diab a propus sâmbătă organizarea de alegeri anticipate, în timp ce protestatarii furioşi au luat cu asalt clădirile guvernamentale din Beirut. Pe străzi s-au auzit împuşcături, iar un ofiţer de poliţie a fost ucis în timpul confruntărilor soldate cu cel puţin 238 de răniţi, dintre care 63 au ajuns la spital, conform informaţiilor furnizate de Crucea Roşie libaneză.

„Voi prezenta luni un proiect de lege pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Diab într-o intervenţie televizată. „Chem toate partidele politice să fie de acord cu următoarea etapă … Sunt alături de libanezii care aspiră la schimbare”.