DISTRIBUIȚI
A News

Ambasada SUA din Africa de Sud a difuzat miercuri o alertă care avertizează asupra riscului producerii unui atentat sâmbătă împotriva ‘marilor adunări’ în partea de nord a oraşului Johannesburg, ceea ce guvernul sud-african, contactat de AFP, nu a confirmat pentru moment, potrivit agerpres

‘Guvernul american a primit informaţii indicând că teroriştii ar putea plănui să comită un atentat care să vizeze mari adunări în perimetrul din jurul Sandton’, suburbie bogată la nord de centrul istoric al oraşului, precizează această alertă publicată pe site-ul ambasadei şi difuzată pe scară largă pe reţelele de socializare.


Citește și: Mobilizarea parţială a determinat funcţionari publici să fugă din Rusia şi a dus la un deficit de personal în administraţie

‘Nu există alte informaţii privind timpul, metoda sau ţinta acestui posibil atac’, adaugă alerta, precizând că personalul ambasadei a fost sfătuit să evite aglomeraţia în acest colţ al oraşului în weekend.

‘Nu avem nimic în plus de adăugat la ceea ce se spune deja în alertă’, a comentat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ambasadei, David Feldmann.

Contactate de agenţia franceză de presă, guvernul sud-african şi Ministerul său al Afacerilor Externe nu au confirmat şi nici nu au comentat deocamdată.

În Africa de Sud nu au avut loc atentate în ultimii ani.

Peste 1.000 de soldaţi sud-africani luptă din iulie 2021 în Mozambicul vecin, ajutând armata locală să combată grupările jihadiste înarmate care seamănă teroare de cinci ani, ucigând 4.300 de persoane şi determinând strămutarea a unui milion de oameni.

Citește și: Poliţia rusă a luat ‘la puricat’ casa jurnalistei Ksenia Sobciak

Luni, mai multe ambasade occidentale, inclusiv cea a SUA, le-au recomandat cetăţenilor lor să-şi limiteze călătoriile în Nigeria din cauza ameninţării sporite de atacuri teroriste.