DISTRIBUIȚI
Reuters

Ambasada Iranului din Ankara a fost evacuată pe fonudul mai multor informaţii care sugerau un atentat terorist sinucigaş iminent!

Autorităţile au închis străzile din jurul clădirii diplomatice, anunţă ziarul Sözcü.
Potrivit presei din Turcia, ambasadorul iranian a fost escortat sub protecţia forţelor speciale, iar măsurile de securitate au fost consolidate.


Ministerul de Externe de la Teheran a negat că ambasada sa din Turcia ar fi fost evacuată şi închisă, relatează Press TV.
Oficialii iranieni au confirmat că personalul diplomatic îşi desfăşoară activităţile consulare în mod normal, transmite şi agenţia de ştiri Tasnim.

UPDATE: Ambasada Iranului la Ankara a fost evacuată şi traficul pe strada unde se află clădirea ambasadei a fost închis luni dimineaţa după o ameninţare cu bombă, a informat presa locală, citată de AFP, potrivit agerpres.

Ambasadorul şi ceilalţi angajaţi au fost evacuaţi în urma unei alerte primite de ambasadă cu privire la riscul de atentat sinucigaş, potrivit agenţiei private DHA.

Citeşte şi: Cod roşu de vreme severă în Franţa. Cel puţin cinci oameni au murit – VIDEO

Numeroşi poliţişti au fost trimişi la faţa locului şi au percheziţionat autoturismele din zonă, potrivit unui fotograf al AFP.

Potrivit Xinhua, care citează agenţia semioficială iraniană ISNA, MAE iranian a dezminţit informaţia potrivit căreia ambasada sa din Ankara a fost sub ameninţarea unui atac sinucigaş. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi, a declarat că ”ştirea despre (atentatul cu bombă) este o minciună sfruntată”.

Turcia a fost lovită în 2015 şi 2016 de numeroase atacuri sângeroase, atribuite grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi rebelilor kurzi, sau revendicate de acestea.

Citeşte şi: CSU suferă o înfrângere istorică în Bavaria

Ultimul atac major comis în Turcia a avut loc în noaptea de Anul Nou 2017. Un membru al SI a atacat cu o puşcă de asalt un club de noapte din Istanbul, omorând 39 de persoane.

De atunci, în Turcia au fost luate măsuri sporite de securitate, iar autorităţile arestează în mod constant presupuşi membri ai SI sau ai organizaţiei Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), decretată ilegală în Turcia.