DISTRIBUIȚI

Compania Kuiper Systems LLC, deținută de Amazon a cerut autorităților de reglementare din SUA permisiunea de a lansa încă 4.538 de sateliți care i-ar consolida prezența în spațiu, în încercarea de a concura cu SpaceX a lui Elon Musk pentru a obține clienți pentru servicii de bandă largă din spațiu , informează mediafax.

Bloomberg precizează că, dacă va primi aprobarea, Kuiper ar ajunge la un total de 7.774 de sateliți, conform unui dosar depus joi la Comisia Federală pentru Comunicații.


Citește și : Inundaţiile fac ravagii în Bosnia (VIDEO)! Capitala ţării ‘s-a scufundat’ în BEZNĂ!

Kuiper și Space Exploration Technologies Corp. a lui Musk au cereri depuse la FCC pentru flote de sateliți pe orbita joasă a Pământului. Companiile s-au confruntat în ultimele luni, Amazon susținând că SpaceX nu a îndeplinit cerințele de reglementare. SpaceX a respins criticile ca fiind irelevante.

SpaceX s-a impus ca lider în domeniul spațial, după ce a lansat cel puțin 1.700 dintre sateliții săi de bandă largă Starlink și are în plan alte mii de sateliți.

Citește și : Coastele britanice sunt luate cu asalt! Sute de migranţi au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

Amazon.com a obținut anterior aprobarea FCC pentru 3.236 de sateliți și spune că va lansa doi sateliți prototip la sfârșitul anului viitor.

OneWeb, cu sediul la Londra, construiește o flotă de 648 de sateliți. La 3 noiembrie, Boeing Co. a obținut permisiunea FCC pentru o flotă de 147 de sateliți de comunicații.