DISTRIBUIȚI

Echipele de căutare şi salvare au recuperat luni cadavrele a patru persoane date dispărute în urma alunecărilor de teren produse recent în districtul Sumedang din provincia indoneziană Java de Vest a Indoneziei, bilanţul deceselor urcând la 36, a anunţat un oficial local, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Printre persoanele recent confirmate decedate se numără trei copii şi un adult, a declarat pentru site-ul de ştiri Detik.com directorul agenţiei pentru căutare şi salvare din provincia Bandung, Deden Ridwansyah.


Citeşte şi: Australia NU crede în vaccin şi rămâne ÎNCHISĂ tot anul 2021

Echipa de salvatori efectuează în continuare operaţiuni de căutare în încercarea de a găsi alte patru victime despre care se crede că au fost ucise în timpul alunecărilor de teren care s-au produs la data de 9 ianuarie, pe fondul precipitaţiilor abundente şi a solului instabil.

Un număr de 18 persoane au fost rănite, a declarat la 13 ianuarie Budi Budiman, directorul Unităţii pentru intervenţii de urgenţă din cadrul Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din această ţară.

Citeşte şi: SUA acuză Rusia că vrea să-l reducă la tăcere pe Alexei Navalnîi

Agenţia Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB) a solicitat locuitorilor din district să rămână în alertă pentru posibile catastrofe hidrometeorologice, cum ar fi inundaţii, alunecări de teren şi tornade, în zilele următoare, notează Xinhua.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, care durează în fiecare an din octombrie până în martie.