DISTRIBUIȚI
Getty

Cel puţin opt persoane, între care trei copii, şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite în trei incidente separate, în urma unor alunecări de teren şi avalanşe în Afganistan, au declarat miercuri surse oficiale, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

În provincia Ghor (vest), un copil a murit şi cinci persoane au fost rănite după ce o alunecare de teren a lovit marţi noaptea o casă din valea Bayydan, în districtul Shahrak, a declarat un oficial local.


Citeşte şi: Germania sare de 100.000 de infectări zilnice pentru prima dată de la începutul pandemiei – Black News

Casa a fost distrusă, iar răniţii au fost transportaţi la spital, a spus el.

În provincia Badakhshan (nord), trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite după ce o avalanşă a lovit satul Khmbyal marţi seara, a declarat un responsabil local.

Răniţii au fost salvaţi şi transportaţi la un spital de săteni şi de echipele de prim ajutor din regiunea muntoasă, a adăugat sursa.

În plus, un tată şi trei dintre copiii lui şi-au pierdut viaţa în urma unei avalanşe produse în localitatea Lolash, în districtul Kohistan din provincia Faryab (nord), luni după-amiază.

Citeşte şi:Începe NEBUNIA! O canadiană devine prima pacientă din lume diagnosticată cu ‘schimbări climatice’ – Black News

Potrivit surselor menţionate, oficialii locali au început să ofere ajutoare familiilor afectate.

În ultimele săptămâni, ploi abundente şi ninsori s-au abătut asupra majorităţii provinciilor afgane.