DISTRIBUIȚI
Sky News

Cinci persoane au murit şi alte câteva zeci sunt date dispărute în districtul Bududa, din estul Ugandei, după alunecări de teren provocate de ploi abundente, a anunţat Crucea Roşie locală, relatează miercuri AFP şi dpa, potrivit agerpres.

‘Informaţiile preliminare arată că 150 de locuinţe au fost distruse şi 50 de persoane sunt date dispărute’, a declarat Irene Nakasiita, purtătoarea de cuvânt a Crucii Roşii.


Citește și : Polonezii din PiS şi britanicii lui Nigel Farage NU vor adera la grupul iniţiat de Salvini în PE

‘Avem confirmarea că cinci persoane şi-au pierdut viaţa’, între care o femeie de 73 de ani şi mai mulţi copii, a adăugat ea.

‘Alunecări de teren au avut loc în multe zone şi eforturile de salvare sunt împiedicate de ploile care continuă să cadă în unele zone’, a mai spus oficialul Crucii Roşii.

Cel puţin şase sate din districtul Bududa sunt afectate. Regiunea a fost afectată de ploi torenţiale care au provocat alunecări de teren şi numeroase pagube. ‘Pentru moment, Crucea Roşie se concentrează pe zonele cele mai afectate. Voluntari ai Crucii Roşii şi poliţia locală şi-au unit eforturile şi au găsit trupurile’, a afirmat Irene Nakasiita.

Deputatul local Godfrey Watenga a declarat că alunecările de teren s-au produs marţi seara.

‘Este un eveniment tragic. Numeroase persoane ar fi murit şi multe sunt date dispărute. Încercăm să obţinem informaţii pentru că accesul în satele afectate este dificil’, a mai spus el.

Citește și : Un ministru important din guvernul britanic pune presiune pe Bruxelles

Districtul Bududa, la poalele Muntelui Elgon, la graniţa dintre Uganda şi Kenya, este o zonă unde există un risc ridicat de alunecări de teren.

În 2018, cel puţin 41 de persoane au murit după revărsarea unui fluviu din regiune, iar în 2010 aproximativ 100 de persoane au fost ucise într-o alunecare de teren. Dezastrele similare au avut loc în 2011, 2012 şi 2016.