DISTRIBUIȚI
epa

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri plecarea din funcţie în curând a avocatului Casei Albe Don McGahn, în momentul în care ancheta procurorului special Robert Mueller devine din ce în ce mai ameninţătoare pentru cercul de apropiaţi al preşedintelui SUA, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

„Avocatul Casei Albe Don McGahn îşi va părăsi postul în toamnă, la scurt timp după confirmarea (sper) a judecătorul Brett Kavanaugh la Curtea Supremă”, a anunţat Trump pe Twitter.


Citește și: Incendiu la bordul unui feribot din Grecia. Sute de pasageri au fost evacuați

„Am lucrat cu Don o lungă perioadă de timp şi îi apreciez cu adevărat munca!”, a adăugat el, fără a face alte precizări în legătură cu motivele acestei plecări.

Declaraţiile preşedintelui Trump pe Twitter au confirmat informaţiile apărute în mass-media din SUA.

Citește și: Iranul a arestat zeci de spioni infiltrați în agențiile de stat

Trump l-a nominalizat în iulie pe judecătorul conservator Brett Kavanaugh pentru a ocupa postul rămas vacant la Curtea Supremă după retragerea lui Anthony Kennedy.

Don McGahn a avut mai multe întrevederi în această lună cu Robert Mueller în ancheta acestuia privind presupusa ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Trump a spus că a autorizat discuţiile avocatului său cu procurorul special.