DISTRIBUIȚI
tvm.com.mt

Alţi peste 600 de migranţi au ajuns în noaptea de duminică spre luni, la bordul a patru ambarcaţiuni, în Lampedusa, o mică insulă situată între Africa de Nord şi Sicilia, informează ANSA şi dpa, potrivit agerpres.

Numărul de migranţi ce încearcă să traverseze Marea Mediterană către Italia la bordul unor ambarcaţiuni precare şi aglomerate a crescut puternic în ultimele zile.


Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

Luni dimineaţa, ANSA a raportat că în timpul ultimelor 24 de ore 2.128 de persoane au ajuns pe insula italiană, dintre care 635 în timpul nopţii.

În ultimele săptămâni, echipaje de salvare private au anunţat că au văzut tot mai mulţi migranţi încercând să ajungă la bordul unor bărci de cauciuc sau din lemn în Europa, adesea din Libia, şi zeci dintre aceştia s-au înecat atunci când ambarcaţiunile lor s-au scufundat.

Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

Potrivit unui raport publicat vineri de Ministerul de Interne al Italiei, peste 10.700 de migranţi au ajuns în Italia de la începutul anului. Începând din 2015, numărul total se ridică la 530.000, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Problema imigraţiei continuă însă să divizeze profund guvernele europene şi a alimentat sentimentele anti-migranţi pe plan european, crescând totodată ratingul partidelor antiimigraţie. Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga şi fost vicepremier, a făcut apel la premierul Mario Draghi să ia măsuri împotriva „miilor de migranţi ilegali”.