DISTRIBUIȚI

Alte şapte persoane şi-au pierdut viaţa în Oman ca urmare a vântului puternic şi a ploii care au măturat ţara după ce furtuna tropicală Shaheen a atins zona de uscat, a anunţat luni Comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă pe contul său oficial de Twitter, informează Reuters. Patru persoane şi-au pierdut viaţa duminică, printre acestea şi un copil, potrivit agerpres.  

Furtuna a scăzut în intensitate, potrivit celor mai recente date, a indicat luni Autoritatea aeronautică civilă, avertizând că sunt aşteptate în continuare precipitaţii răzleţe.


Citește și : Germania reacţionează la dezvăluirile din ‘Pandora Papers’

Autoritatea a îndemnat populaţia să manifeste atenţie sporită la traversarea văilor şi să evite zonele joase.

Furtuna Shaheen a traversat zona de uscat însoţită de vânt cu viteze cuprinse între 120 şi 150 km/h, au indicat autorităţile din Oman. Valurile au atins înălţimi de până la 10 metri.

Posturile de televiziune din Oman au prezentat imagini video cu vehicule înconjurate de ape, în timp ce oamenii încercau să-şi croiască drum prin mijlocul inundaţiilor.

Televiziunea de stat a prezentat imagini cu persoane salvate cu elicopterul din zonele inundate.

Citește și : Israelul scoate de pe ‘lista roşie’ trei ţări

În unele zone au fost prognozate cantităţi de până la 500 mm de ploaie, amplificând riscul de viituri.

Ciclonii îşi pierd din intensitate după ce ating zona de uscat, iar Shaheen a fost retrogradat la nivel de furtună tropicală după ce a trecut din ocean în Oman, a precizat serviciul de meteorologie pe Twitter.