DISTRIBUIȚI
The Straits Times

Algeria va produce la nivel local vaccinul anticoronavirus al companiei chineze Sinovac, a indicat sâmbătă Ministerul industriei farmaceutice, în contextul în care cea mai populată ţară din Maghreb se confruntă, la fel ca vecinii săi, cu recrudescenţa pandemiei, notează AFP, potrivit agerpres.   

O echipă de experţi chinezi a sosit vineri pentru a inspecta echipamentele şi materialele destinate producerii vaccinului Sinovac într-o uzină a grupului farmaceutic de stat Saidal, la Constantine (est), potrivit unui comunicat al ministerului.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

Delegaţia va efectua „evaluări tehnice la nivelul unităţii de producţie care aparţine de Grupul Saidal, imediat ce seva încheia perioada de izolare sanitară”, a precizat ministerul.

Aceasta inspecţie este o „etapă foarte importantă în planificarea producţiei vaccinului chinezesc în Algeria”, a adăugat documentul, fără să precizeze o dată pentru lansarea producţiei.

Este al doilea vaccin anti-COVID-19 produs în ţară.

În urmă cu câteva luni, Algerul a anunţat ca vaccinul rusesc Sputnik V urmează să fie produs pe teritoriu din septembrie.

De la începutul pandemiei în ţară, au fost înregistrate – oficial – 160.868 de contaminări şi peste 4.000 de decese. Recordul cotidian de infecţii a fost doborât vineri, cu 1.350 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Confruntată cu recorduri succesive de contaminări zilnice de la mijlocul lui iulie, Algeria caută, în timp ce se pregăteşte pentru producţia locală, să-şi procure noi doze de vaccinuri din străinătate.

Institutul Pasteur din Algeria a anunţat sâmbătă că a primit 2,4 milioane de doze de vaccin Sinovac, ridicând astfel la aproximativ 6 milioane numărul de doze – Sputnik, AstraZeneca, Sinovac şi Sinopharm – primite până acum.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

La începutul lui iunie, Algerul a făcut o comandă de 30 de milioane de doze la mai mulţi furnizori, potrivit unei declaraţii a ministrului sănătăţii, Abderrahmane Benbouzid.

La aproape şase luni de la începerea campaniei de vaccinare, abia 10% din populaţia de 44 de milioane de persoane a fost imunizată.

Epidemiologii consideră că ar trebui să fie vaccinaţi cel puţin 20 de milioane de algerieni pentru a obţine imunitatea colectivă.