DISTRIBUIȚI
CHOFOO

Autorităţile algeriene au decis sâmbătă să îi retragă acreditarea canalului televiziunii saudite Al-Arabia, acuzat de „dezinformare”, se arată într-un comunicat oficial, citat de France Presse, potrivit agerpres.  

„Ministerul Comunicaţiilor a decis sâmbătă să retragă acreditarea acordată reprezentanţei la Alger a canalului de televiziune de ştiri arab +El Arabia+”, potrivit comunicatului.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Această retragere este motivată de „nerespectarea de către canal a regulilor de deontologie profesională şi utilizarea dezinformării şi manipulării”, precizează ministerul în acest comunicat citat de agenţia oficială de presă APS, fără alte detalii.

Din iunie, Al-Arabia este al doilea canal de televiziune străin rămas fără acreditare după France 24.

La 13 iunie, autorităţile algeriene au decis să retragă acreditarea France 24 din cauza „ostilităţii sale manifestate şi repetate”, după ce au avertizat canalul de ştiri în martie în legătură cu acoperirea Hirak, mişcarea populară de contestare a regimului.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Născută în februarie 2019 din respingerea populară a celui de-al cincilea mandat prezidenţial al lui Abdelaziz Bouteflika, Hirak – o mişcare paşnică fără conducere reală – solicită o schimbare radicală a sistemului de guvernanţă existent de la independenţă.

Algeria se află pe locul 146 (din 180) în clasamentul mondial al libertăţii presei din 2021 stabilit de RSF (Reporteri fără Frontiere), rămas neschimbat din 2020. Dar ţara a pierdut 27 de locuri din 2015, aminteşte AFP.