DISTRIBUIȚI
Time Magazine

Algeria a dat startul miercuri producţiei locale a vaccinului anti-COVID-19 Coronavac, în parteneriat cu compania chineză Sinovac, în oraşul Constantine din estul ţării, relatează AFP, potrivit agerpres

Producţia unui vaccin ‘algerian’ constituie ‘o mare realizare’, a declarat prim-ministrul Aimene Benabderrahmane, după ce a dat startul fabricării lui în uzina grupului farmeceutic de stat Saidal, într-o zonă industrială din Constantine.


Citește și :  Cehia cumpără din Franţa TUNURI de artilerie în valoare de sute milioane de euro

‘Algeria (…) are ambiţia de a realiza şi alte proiecte de acest gen. Experţii algerieni au arătat o perfectă stăpânire a tehnologiei şi biotehnologiei’, a adăugat el.

Capacitatea de producţie a fabricii este de 8 milioane de doze pe lună şi ar putea fi dublată în caz de necesitate.

Luni, ministrul algerian al industriei farmaceutice, Lotfi Benbahmed, a declarat că ţara sa îşi propune să devină exportator al acestui vaccin în alte state din Africa.

Citește și : Rusia înregistrează un record de decese zilnice asociate covid

După o creştere a numărului de infectări cu coronavirus, Algeria, cea mai populată ţară din Maghreb, cu aproape 44 milioane de locuitori, înregistrează de câteva săptămâni o scădere în intensitate a epidemiei.

Autorităţile au anunţat în septembrie ‘o mare campanie’ prin care vizează vaccinarea 70% din populaţie până la sfârşitul acestui an.