DISTRIBUIȚI

Alfonso Cuarón va regiza, va scrie şi va produce serialul „Disclaimer” pentru Apple TV+, un proiect de televiziune pentru care cineastul mexican a ales-o pe actriţa Cate Blanchett ca protagonistă, relatează EFE, potrivit agerpres.

Platforma digitală a anunţat într-un comunicat că „Disclaimer” va beneficia de multe talente din Mexic în spatele camerelor de filmat, întrucât Cuaron l-a ales pe compatriotul său Emmanuel ‘Chivo’ Lubezki ca director de imagine.


Lubezki, câştigător a trei premii Oscar,va colabora la acest serial cu directorul de imagine francez Bruno Delbonnel.

Serialul prezintă povestea unei jurnaliste de investigaţie (Blanchett) care descoperă un roman cu un subiect foarte obscur din care ea însăşi face parte ca personaj.

În afară de Cate Blanchett, din distribuţia serialului va mai face parte Kevin Kline.

„Disclaimer” este o adaptare a romanului cu acelaşi nume scris de Renee Knight.

Laureat cu patru premii Oscar, Alfonso Cuarón a semnat în octombrie 2019 un acord global de producţie cu Apple TV+ pentru a dezvolta diferite proiecte pentru micul ecran.

Cineastul mexican a câştigat cele patru statuete pentru cea mai bună regie şi cel mai bun montaj pentru filmul „Gravity” (2013) şi cea mai bună regie şi cea mai bună imagine pentru „Roma” (2018).

Considerat unul dintre regizorii cel mai bine cotaţi şi mai prestigioşi de la Hollywood, filmografia foarte diversă a lui Cuarón include şi alte titluri, precum „Y tu mamá también” (2001), „Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” (2004) şi „Children of Men” (2006).