DISTRIBUIȚI
Onet Wiadomości

Ultra-naționalistul rus Alexander Dugin i-a adus marți un omagiu fiicei sale, după ce aceasta a fost ucisă într-un atentat cu mașină capcană la Moscova. Filosoful rus a spus că Daria „a murit pentru Rusia”, potrivit Sky News, informează mediafax.

Sâmbătă, Daria Dugina a fost ucisă când o bombă a aruncat în aer mașina pe care o conducea.


Citește și :  Macron îl asigură pe Lapid că un acord asupra programului nuclear iranian va ţine cont de interesele Israelului

Serviciul de securitate rus FSB a acuzat agențiile de informații ucrainene că au pus la cale uciderea tinerei de 29 de ani, lucru pe care Kievul îl neagă.

În timpul slujbei de marți pentru Daria Dugina, tatăl ei, care a susținut ani de zile crearea unui nou imperiu rusesc care ar absorbi teritoriul unor țări precum Ucraina, a declarat îndureraților că fiica sa a murit pentru Rusia.

„Dacă moartea ei tragică a atins pe cineva, ea i-ar fi cerut să apere Ortodoxia (rusă – n.r.) sacră, poporul și Patria. Ea a murit pentru Rusia, în patria mamă și pe linia frontului care nu este în Ucraina, ci aici”, a spus ultra-naționalistul rus.

Konstantin Malofeyev, un prieten apropiat al familiei și un magnat ultra-naționalist, a dat tonul pentru multe dintre omagiile care au urmat din partea politicienilor ruși, salutând-o pe femeia ucisă ca pe o martiră a cărei moarte a făcut cu atât mai importantă victoria Rusiei împotriva Ucrainei.

„Oamenii care luptă împotriva noastră nu înțeleg că poporul rus nu este format doar din cei care sunt în viață acum. Ci este alcătuit din cei care au trăit înaintea noastră și vor trăi și după aceea. Iar noi vom deveni mai puternici cu sângele martirilor noștri”, a spus Malofeyev.

Citește și : Cetăţeni norvegieni, printre victimele atacului comis într-un hotel din Mogadiscio

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care îi acordă Ordinul Prieteniei post-mortem jurnalistei și activistei publice ruse Daria Dugina, pentru curaj și devotament, a anunțat luni serviciul de presă al Kremlinului, citat de Agenția de presă TASS.