DISTRIBUIȚI
straitstimes.com

Poliţia indoneziană a instituit marţi o alertă teroristă în capitala Jakarta, după anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Preşedintele în exerciţiu al Indoneziei, Joko Widodo, şi-a proclamat victoria, însă realegerea sa a fost deja contestată de contracandidatul Prabowo Subianto, care a declarat că nu acceptă rezultatele oficiale, deoarece consideră că au existat mari nereguli în procesul de votare.


Citește și : 13 românce erau forţate să se prostitueze în Spania. Proxeneţii trimiteau toţi banii în ţară

Marţi după amiaza, sute de protestatari au început să se adune în faţa sediului organismului de supraveghere electorală, însă nu s-au înregistrat violenţe, deoarece poliţia şi armata au desfăşurat efective pentru prevenirea incidentelor.

Generalul de brigadă Dedi Prasetyo, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a precizat că starea de alertă intră în vigoare marţi şi va continua până sâmbătă, deoarece unii militanţi planificau atentate cu bombe în timpul manifestaţiilor anunţate de contestatarii rezultatelor.

Comisia electorală a anunţat rezultatele alegerilor prezidenţiale marţi, cu o zi mai devreme decât era prevăzut, dar potrivit lui Prasetyo, pericolul unor atentate nu este exclus.”Atacurile teroriste sunt o ameninţare reală, în special după ce am arestat mulţi militanţi care intenţionau să organizeze atacuri teroriste pe 22 mai”, a spus el.

Citește și : Parlamentul elen a fost atacat cu vopsea şi fumigene

Începând din ianuarie, unitatea antiteroristă a poliţiei naţionale a arestat 72 de presupuşi militanţi, mulţi dintre ei membri ai Jemaah Anshorut Daulah (JAD), organizaţie ilegală afiliată Statului Islamic. Au fost confiscate bombe cu triperoxid de triacetonă (TATP), exploziv cunoscut ca „Mama Satanei”. Conform poliţiei, JAD a comis mai multe atentate în Indonezia, inclusiv seria de atacuri sinucigaşe din provinciile Java de Est şi Riau din mai anul trecut şi cele de la Jakarta, soldate cu opt morţi în ianuarie 2016.