DISTRIBUIȚI

Un iaht fără pilot sub pavilion britanic, care transporta puşti de asalt şi muniţie, a declanşat o scurtă alertă teroristă în India, după ce a naufragiat în mod misterios pe coasta de vest a ţării, nu departe de Mumbai, au declarat autorităţile. Incidentul aminteşte de atentatele teroriste din 2008, cele mai grave din istoria, ţării, relatează AFP, potrivit news.ro.

Viceministrul adjunct al Maharashtra, Devendra Fadnavis a declarat că autorităţile au exclus până acum ”orice piste teroriste”, adăugând că ancheta oficială continuă.


Citeşte şi: Forţele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea – Black News

Trei puşti de tip AK-47 şi un depozit de muniţie au fost descoperite la bordul iahtului ”Lady Han”, care a naufragiat, joi, pe o coastă nu prea populată din vestul statului Maharashtra. Incidentul a amintit de atacurile teroriste din 2008, cele mai grave din istoria Indiei.

Un grup de militanţi din Pakistan a ajuns la Mumbai cu barca înainte de a lansa un atac asupra hotelurilor şi obiectivelor turistice. Peste 160 de persoane au fost ucise în atacurile din capitala comercială a Indiei, la nord de locul unde a andocat ”Lady Han”.

Anchetatorii antiterorism au confiscat barca, sub pavilion britanic, reperată de pescari. Mai târziu în cursul zilei, autorităţile au stabilit că iahtul aparţinea unui cuplu australian care a fost nevoit să îl abandoneze pe mare după ce motorul a cedat, pe 26 iulie.

Grupul britanic de securitate maritimă Neptune P2P Group a revendicat dreptul de proprietate asupra armelor folosite de membrii personalului său pentru a proteja nava împotriva piraţilor în timpul călătoriei în Oceanul Indian, Golful Aden şi sudul Mării Roşii.

Citeşte şi: Explozii în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol – Black News

”Am dori, de asemenea, să mulţumim autorităţilor indiene pentru investigarea şi gestionarea problemei şi le rămânem la dispoziţie pentru a coopera pe deplin şi a asigura recuperarea echipamentului nostru de siguranţă”, a anunţat compania într-un comunicat, joi.

Iahtul părăsise Emiratele Arabe Unite pentru a naviga în Marea Mediterană, însă o furtună şi marea agitată au forţat întregul echipaj, inclusiv personalul de securitate, să abandoneze nava avariată împreună cu armele lor. Ei au fost salvaţi de o navă de război a Marinei coreene, care a încercat fără succes să remorcheze iahtul ”Lady Han”, potrivit comunicatului emis de Neptune P2P.