DISTRIBUIȚI
Reuters

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost reţinut luni după-amiază în centrul oraşului francez Nisa după ce a ameninţat mai mulţi trecători, afirmă surse citate de presa franceză, precizând că o femeie a fost rănită.

Incidentul de securitate a avut loc luni după-amiază în zona „Plimbarea englezilor” („Promenade des Anglais”) din Nisa, unde în iulie 2016 a avut loc un atentat cu autocamion soldat cu 86 de morţi.


Luni după-amiază, un individ a încercat să atace cu un cuţit trecători, înainte de a fi imobilizat şi reţinut de agenţi ai forţelor de ordine.

Citeşte şi: Turcia convoacă la audieri un alt angajat al consulatului SUA. Soţia şi fiul acestuia au fost deja reţinuţi

O femeie a fost îmbrâncită, a căzut şi a suferit o fractură la un picior, afirmă surse citate de publicaţia Ouest France şi de postul France 3, relatează mediafax.

Procuratura din Nisa suspectează că este vorba de un bărbat cu „probleme psihice”.

„Individul era parţial dezbrăcat. La un moment dat, s-a tăiat cu un cuţit şi avea pete de sânge”, a declarat un purtător de cuvânt al Direcţiei regionale pentru Siguranţa Publică.

Suspectul a fost reţinut şi transferat la spital, a declarat procurorul din Nisa, Jean-Michel Prêtre. „Individul nu a proferat ameninţări din care să reiasă că ar fi terorist islamist”, a explicat procurorul, citat de agenţia Reuters.