DISTRIBUIȚI
dpa

Guvernul insulei Barbados, din nordul Oceanului Atlantic şi la est de Marea Caraibilor, a lansat duminică un apel populaţiei să ia măsurile de precauţie necesare, înainte de venirea prevăzută în 48 de ore a ciclonului Dorian, relatează EFE, potrivit agerpres.

Serviciul de informare al guvernului a emis un comunicat în care cere rezidenţilor acestui mic teritoriu de 430 de kilometri pătraţi şi 280.000 de locuitori să fie vigilenţi înainte de venirea ciclonului Dorian şi a emis alertă de furtună tropicală pentru următoarele 48 de ore.


Citește și : Zeci de arestări la Hong Kong în cursul protestelor din weekend

Kerry Hinds, directoarea Departamentului de gestionare a urgenţelor (DEM) din Barbados, a reamintit locuitorilor să-şi procure cele necesare precum provizii de apă, baterii, conserve şi alte produse indispensabile.

Ea a reamintit cetăţenilor să garanteze securitatea persoanelor în vârstă şi să se informeze despre locaţia centrelor de adăpost cele mai apropiate.

Potrivit Serviciului meteo din Barbados se aşteaptă ca furtuna să atingă insula în noaptea de luni spre marţi.

Furtuna va fi însoţită de rafale de vânt de între 40 şi 56 km/h şi de precipitaţii abundente care vor provoca inundaţii în zonele joase. De asemenea, serviciul meteo prognozează valuri de între 2,5 şi 3,5 metri.

Citește și : Incendiul de pe insula spaniolă Gran Canaria a fost izolat

În buletinul său de duminică după-amiază, Centrul Naţional al Uraganelor din SUA a informat că Dorian îşi continuă traiectoria spre vest şi va ajunge în Marea Caraibilor cu forţa unui uragan însoţit de vânturi de până la 65 km/h.

Luni şi marţi va efectua un viraj spre vest-nord-vest, astfel încât ar putea lovi Puerto Rico şi Republica Dominicană în cursul zilei de joi.