DISTRIBUIȚI
RT

În contextul în care Moscova a anunţat dezvoltarea unui posibil vaccin contra coronavirusului, canalul de televiziune RBK TV a precizat că au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19 în rândul artiştilor de la operele din Rusia, teatrele Bolşoi şi Mariinski, potrivit Le Figaro, scrie news.ro .

La Mariinski din Sankt-Petersburg, mai mulţi artişti au fost diagnosticaţi pozitiv. Repetiţiile la baletul „Giselle” au fost deocamdată amânate. Balerinii care nu fac parte din această producţie au fost rugaţi să nu vină la teatru.


Citește și : LUARE de OSTATICI în Domul din Milano! Poliția a intervenit rapid

Teatrul Marrinski, condus de dirijorul Valeri Gherghiev, prieten apropiat al lui Vladimir Putin, a fost prima instituţie rusă de anvergură care şi-a reluat activitatea şi a primit public după perioada de izolare.

Într-un comunicat laconic, instituţia precizează că „mai mulţi dansatori din balet, care s-au plâns de deteriorarea sănătăţii lor, au fost suspendaţi”. Artiştii au fost testaţi şi „rezultatele sunt aşteptate în viitorul apropiat”, explică reprezentanţii teatrului care asigură că toţi colaboratorii „sunt testaţi regulat” şi doar cei care sunt negativi sunt autorizaţi să lucreze.

Citește și : LUARE de OSTATICI în Domul din Milano! Poliția a intervenit rapid

Situaţia este diferită la Bolşoi de la Moscova, care a confirmat prezenţa unui artist pentru care sunt îngrijoraţi. O dansatoare din corpul de balet prezintă unele simptome de coronavirus. Cu toate că rezultatul testului nu este încă cunoscut, 59 de persoane cu care ea a intrat în contact au fost plasate în carantină şi testate preventiv. Dansatorii care au lucrat cu ea pot repeta în continuare.

La 1 august, teatrele din Moscova au primit permisiunea de a-şi relua activităţile, dar unele au preferat să aştepte înainte de a primi din nou public. Bolşoi a luat decizia de a deschide stagiunea din 6 septembrie cu „Don Carlos” de Verdi şi o distribuţie care îi include pe Anna Netrebko şi Ildar Abdrazakov.

Citește și : Norvegia creşte numărul ţărilor pentru care impune carantina călătorilor veniţi din acestea