DISTRIBUIȚI
Publika.md

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a depus plângere în urma otrăvirii a cărei victimă afirmă că a fost în detenţie, a anunţat avocatul său, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Opozantul, care ispăşeşte o pedeapsă la 30 de zile de detenţie după ce îndemnat la organizarea unei manifestaţii ilegale, a sesizat Comitetul de anchetă la Moscova, a precizat Vadim Kobzev.


Citeşte şi: MASACRU în capitala Croaţiei: Şase oameni au fost împuşcaţi mortal!

Oaia neagră a Kremlinului, Navalnîi a fost spitalizat de urgenţă duminică, în urma unei ”alergii” violente, potrivit autorităţilor.

Medicul său a anunţat că pacientul prezenta simprome ale unei otrăviri, o acuzaţie respinsă, cu examene medicale ca dovadă, de către conducerea spitalului în care a fost internat opozantul.

Citeşte şi: Indigenii brazilieni câştigă o luptă importantă cu Jair Bolsonaro

Însă medicul său, Anastasia Vasilieva, şi-a menţinut versiunea. Ea a declarat că spitalul respectiv nu dispune de echipamentul necesar în vederea efectuării unor examene toxicologice riguroase.

Navalnîi a fost trimis înapoi în celulă la începutul săptămânii. O cerere de eliberare anticipată, pe motive de sănătate, i-a fost respinsă.