DISTRIBUIȚI
Twitter

Emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev, a declarat joi, la Astana, că în prezent nu există niciun motiv pentru ca forţele SUA să mai rămână în Siria, transmite Reuters.

Oficialul rus, care se află în capitala kazahă Astana pentru o nouă rundă de negocieri de pace între regimul de la Damasc şi rebelii sirieni, a adăugat că motivele declarate de Washington pentru menţinerea unei prezenţe militare americane în Siria sunt pur şi simplu lipsite de temei, potrivit agerpres .


O nouă rundă de negocieri de pace între regimul de la Damasc şi rebelii sirieni a debutat joi la Astana, vizând să contribuie la reglementarea conflictului cu progrese concrete, în contextul în care procesul politic de la Geneva se află în blocaj. Negocierile, mediate de Rusia şi Iran, aliaţi ai Damascului, şi de Turcia, care îi susţine pe rebeli, vor avea loc cu uşile închise şi ar urma să se încheie vineri printr-o declaraţie finală.

Citește și : Uniunea Europeană prelungeşte sancţiunile împotriva Rusiei

Aceasta este cea de-a opta rundă de negocieri care are loc la Astana între regimul sirian şi rebeli. În capitala kazahă, procesul de pace se concentrează pe problemele militare şi tehnice, desfăşurându-se în paralel cu cel politic de la Geneva, aflat sub egida ONU.

Precedenta rundă de negocieri, de la sfârşitul lunii octombrie, s-a încheiat fără progrese concrete, dar cu o propunere a Rusiei de a reuni în jur de 30 de forţe politice de toate orientările.