DISTRIBUIȚI
wikipedia

Serbia rămâne o ţară neutră din punct de vedere militar, a declarat luni preşedintele sârb Aleksandar Vucic în cadrul unei întrevederi cu generalul de brigadă Cesare Marinelli, şeful biroului de legătură al NATO de la Belgrad, relatează agerpres .

În cadrul întrevederii a fost discutată de asemenea vizita pe care preşedintele Vucic o va efectua miercuri la cartierul general al NATO, se arată într-un comunicat al biroului de presă al preşedinţiei sârbe.


Citiți și : Rusia pregăteşte un proiect de lege prin care agențiile de presă din afara țării sa fie declarate ‘agenţi străini’

‘Serbia este o ţară neutră din punct de vedere militar şi nu se va alătura vreunei alianţe militare. Ca ţară independentă şi suverană, Serbia va coopera cu diferite alianţe şi state, ceea ce include păstrarea de bune relaţii cu NATO cu scopul de a menţine pacea, securitatea şi stabilitatea în regiune’, a subliniat preşedintele Vucic.

Vucic şi Marinelli au evaluat o serie de activităţi şi posibilităţi concrete care să contribuie la o mai bună înţelegere între Serbia şi NATO, precum şi alte modalităţi de concretizare a cooperării în diverse domenii, se arată în comunicat