DISTRIBUIȚI

În Serbia vor avea loc alegeri parlamentare anticipate pe 3 aprilie, la aproape doi ani după cele din 2020 boicotate de o mare parte a opoziţiei, a anunţat marţi preşedintele sârb Aleksandar Vucic, transmite AFP, potrivit agerpres.

Concomitent cu scrutinul legislativ, sârbii vor vota şi la alegerile municipale din capitala Belgrad.


Citeşte şi: Pfizer AMÂNĂ cererea de aprobare a vaccinului anti-Covid pentru copiii sub 5 ani – Black News

„Sunt sigur că poporul Serbiei va şti să-i aleagă pe cei mai buni (…) Dragi cetăţeni, vă doresc alegeri bune”, a declarat într-un discurs televizat preşedintele Vucic, al cărui partid a obţinut o victorie zdrobitoare la scrutinul din iunie 2020, criticat de Comisia Europeană pentru „avantajul zdrobitor şi promovarea politicilor guvernamentale de către majoritatea mass-media”.

Primele sondaje sugerează că partidul de guvernământ, Partidul Sârb al Progresului (SNS) de centru-dreapta, este favorit în 2022. Formaţiunea politică s-a bucurat de sprijinul a 57% din electorat, potrivit unui sondaj realizat de agenţia Faktor Plus, publicat în luna decembrie.

Citeşte şi:Pfizer AMÂNĂ cererea de aprobare a vaccinului anti-Covid pentru copiii sub 5 ani – Black News

Opoziţia speră însă la o prezenţă mare la vot, care ar putea surprinde şi care ar putea oferi indicii şi pentru alegerile prezidenţiale programate pentru acest an, care ar putea avea loc concomitent cu alegerile legislative.

Principalele partide de opoziţie din Serbia, care au boicotat ultimele alegeri, considerând că procesul nu este liber şi corect, şi-au anunţat de această dată intenţia de a prezenta candidaţi.