DISTRIBUIȚI

Un tribunal canadian l-a găsit vinovat pe bărbatul care a comis în 2018 atacul cu furgonetă de la Toronto, soldat cu 10 morţi şi numeroşi răniţi, instanţa respingând argumentul avocaţilor conform căruia tulburări din spectrul autist nu îl fac pe acuzat responsabil penal pentru acţiunile sale, transmite joi dpa, potrivit agerpres. 

Alek Minassian (28 de ani) a fost declarat vinovat pentru zece acuzaţii de crimă de gradul I şi 16 acuzaţii de tentativă de crimă în legătură cu atacul din aprilie 2018 de la Toronto.


Citeşte şi: De voie, de nevoie, Merkel acceptă o relaxare treptată a restricţiilor

Judecătoarea Anne Molloy a declarat că faptele violente comise de Minassian au fost un ”act al unei minţi raţionale”, adăugând că acuzatul ”a ales în mod liber opţiunea care este greşită moral, ştiind care ar fi consecinţele pentru el însuşi şi pentru toţi ceilalţi”.

La 23 aprilie 2018, Alek Minassian a intrat cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul oraşului canadian Toronto, ucigând zece persoane şi rănind 15. El a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului.

Vezi şi: Un prototip al rachetei Starship A EXPLODAT după aterizare – VIDEO